Vrijwilligers

Wil jij je inzetten als vrijwilliger bij de Zuiderzeestraatweg-run?

Een groot aantal vrijwilligers is in touw om de Zuiderzeestraatweg-run tot een succes te maken. Zowel in de voorbereiding als in het weekend zelf zijn er veel vrijwilligers nodig om diverse taken te vervullen. Net als de lopers beleven ook de vrijwilligers een onvergetelijke dag. Het enthousiasme van de lopers beleef je mee wanneer je bijvoorbeeld langs de kant staat om samen met de politie het verkeer te regelen. Bij de finish en onderweg bij de drankpost neem je talrijke bedankjes in ontvangst en velen beloven volgend jaar weer te komen. Het vrijwilliger zijn bij de Zuiderzeestraatweg-run is daardoor een dankbare taak waar je zelf ook nog lang aan zult terugdenken.

Informeer naar de mogelijkheden. Stuur een mail naar de organisatie (This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.) of kijk hieronder bij Vrijwilligerstaken voor meer informatie.

 

Vrijwilligerstaken


Medewerker wisselpunt/verzorgingspost
Goede verzorging van de lopers is zeer belangrijk. Jij bouwt met andere vrijwilligers de verzorgingsposten op waar de deelnemers zich te goed doen aan drinken en een natte spons. Na afloop van het loopevenement wordt ook alles weer netjes opgeruimd. Deze taak is bijvoorbeeld ook geschikt als MAS stage!

 

Medewerker Start/Finish terrein
Ga er maar aan staan: enigszins zenuwachtige deelnemers naar het goede startvak begeleiden. Je wijst ze de weg naar de kleedtenten en beantwoordt vragen over bijvoorbeeld start en finish. Aan jou ook de taak ervoor te zorgen dat de finishgebied niet geblokkeerd wordt als de deelnemers over de streep komen. Daar wacht hen een medaille en drinken.

 

Medewerker transport
Het transportteam zorgt er -op de evenementendag zelf en op de dagen daar voorafgaand- voor dat alle benodigde materialen op de plaats van bestemming komen. Zij bouwen het parcours op en breken dit weer af. Voor de ritjes dien je minimaal in bezit te zijn van rijbewijs B. Rijbewijs C1E of CE strekt zeker tot aanbeveling. Kennis van het parcours is een vereiste.

 

Verkeersregelaars
Om verkeer bij het evenement in goede banen te leiden voor de veiligheid van de lopers en andere weggebruikers, moet je 16 jaar of ouder zijn en vooraf een gerichte instructie volgen onder verantwoordelijkheid van de regiopolitie. Heb je de juiste "papieren", dan ben je via ons verzekerd en zul je tijdens het evenement beschikken over de wettelijk voorgeschreven kleding en attributen.

 

Sponsoren

   


 
 
 

Partners

  

 
 
 
 

Snel naar >